Hiekkalaatikolla

Toisella TVT:n harjoituskerralla kohtasimme hieman teknisiä vaikeuksia, mutta lopulta pääsimme tutustumaan uusiin sovelluksiin.

Käväisimme ensin Socrative-ohjelmassa, jossa käyttäjät voivat kommentoida ylläpitäjän asettamia kysymyksiä anonyymisti ja helposti esimerkiksi myös Padilla tai puhelimella. Socrative on ilmainen ja hyvin helppokäyttöinen. Tutustuimme myös Wiki-sivustoon ja loimme ryhmämme wikisivulle pareittain oman alasivun. Alasivun alle loimme oman “Hiekkalaatikkomme”, jonka avulla harjoittelimme Wikin työkaluja tekemällä erilaisia upotuksia (linkki, kuva, galleria, taulukko, video). Työparini oli Susanna, ja linkkien lisäily kyllä sujui, mutta myös hauskaa pidettiin.

Otimme selvää myös Creative Commons-järjestöstä. Ymmärtääkseni Creative Commons työskentelee tekijänoikeuksien parissa, ja järjestö jakaa lisenssejä esimerkiksi kuville. CC:n lisenssit mahdollistavat erilaisten oikeuksien jakamisen – voit antaa muille oikeuden vain levittää, näyttää ja kopioida tuotostasi tai ilmoittaa lisenssin avulla, että nimesi tulee ilmoittaa asianmukaisesti teoksen yhteydessä. Creative Commons perustettiin vuonna 2001, ja siitä on myös suomalainen versio.

Lähteet:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s