iPadien opetuskäyttö

Harjoituskerralla kokeilimme iPadien käyttöä. Se oli haasteellista, mutta hauskaa – harjoittelemalla siitä saisi varmasti enemmän irti. 

Opetuskäytössä on jo jonkin verran iPadeja, ja varmasti niiden käyttö tulee lisääntymään tulevaisuudessa. Ongelma onkin ehkä siinä, että opettajat eivät koe osaavansa tai olevansa kykeneviä oppimaan tablettien käyttöä niin hyvin, että niitä voitaisiin sujuvasti käyttää opetuksen ohessa, vaikka iPadeille onkin jo runsaasti sovelluksia, jotka on suunniteltu koulukäyttöön. Varhaiskasvatuksen opiskelijana mietin etenkin soveltamismahdollisuuksia esiopetukseen ja päiväkotiin. Esiopetuksessa iPadeista voisi olla merkittävää hyötyä, alakoulussa vielä enemmän. Sovelluksissa on paljon kehittäviä pelejä ja ohjelmia, ja nykypäivän diginatiivilapsilla ei todennäköisesti tule olemaan ongelmia tabletin käytön kanssa.

Kokeilimme harjoitusryhmässä esimerkiksi Puppet Pals-sovellusta, jonka avulla voi luoda ”nukketeatteriesityksiä”. Sovelluksessa esityksen luominen on helppoa ja lapsi saa tehdä sen itse alusta loppuun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s